پرسش و پاسخ در باب روزه و پوست

1392/4/17 0:0

سؤالات

1. آیا افرادی كه سوختگی (با توجه به میزان و شدت آن و سن بیمار) دارند را مجاز به روزه داری می دانید؟
2. آیا روزه داری موجب برطرف شدن ضایعات پوستی ( زگیل و اگزما و جوش وغیره ) نمی شود؟
3. رابطه روزه داری با بیماریهای پوستی سایكوماتیك چگونه است؟
4. با توجه به تجربیات علمی و عملی جنابعالی روزه داری باعث بروز یا تشدید عوارض یا تداخل در درمان كدام یك از بیماریهای پوستی می شود؟


پاسخ ها
سوال 1
دكتر فتح الله
در صورتی كه درصد سوختگی بالا باشد و سوختگی در مرحله حاد باشد بیمار به دلیل نیاز بیشتر به آب و الكترولیتها ، پروتیین و همچنین به دلیل نیاز به مصرف مرتب ( در ساعات منظم ) دارو ، قادر به گرفتن روزه نمی باشند.
دكتر نوح پیشه
بسته به وسعت ، شدت و محل سوختگی متفاوت است. چنانچه سوختگی درجه یك یا درجه دو ولی محدود باشد بطوری كه نیاز به مصرف داروی خوراكی مثل آنتی بیوتیك ها در میان نباشد روزه دارای بلامانع است و پس از سوختگی های شدید تر نیز زمانی كه وضعیت بیمار به حالت عادی برگردد و از مرحله حاد بیماری عبور كند روزه گرفتن منعی ندارد.
سوال 2
دكتر فتح الله زاده
اگر روزه داری باعث بشود كه میزان دریافتی پروتیین و كالری و مواد نشاسته ای بیمار كمتر شود می تواند از طریق غیر مستقیم افرادی را كه اضافه وزن دارند و در معرض ابتلا به بعضی از بیماریهای ناشی از چاقی هستند را محافظت نماید.
دكتر نوح پیشه
متأسفانه در این مورد تحقیق جامعی صورت نگرفته است بغیر از بیماریهای مرتبط به اختلالات روحی به جوش جوانی ( اكنه ) نیز می توان اشاره نمود كه با روزه داری در بسیاری از موارد بهبود نسبی می یابد. البته در بعضی از بیماریهای پوستی رژیمهای غذایی خاصی لازم است كه انجام این نوع رژیم ها با گرفتن روزه تفاوت كلی دارد.
سوال 3
دكتر نوح پیشه
بطور كلی اكثر قریب به اتفاق بیماریهای پوستی به طریقی با مسایل روانی مرتبط اند بطوری كه اختلال روحی و روانی موجب بروز بیماریهای خاص پوستی می گردد و از طرفی وجود یك بیماری پوستی بیمار را از نظر روحی دچار عدم تعادل می كند كه این خود بیماری پوستی را شدت می دهد. از این رو روزه داری از طریق افزایش اعتماد به نفس بیمار و آرامش قلبی از ارتباط نزدیك با خداوند موجب بهبود بسیاری از بیماریهای پوستی از این نوع می گردد.
سوال 4
دكتر نوح پیشه
خوشبختانه بسیاری از بیماریهای پوستی را می توان به طریق موضعی درمان نمود كه در این صورت با روزه تداخل ایجاد نمی شود. روزه داری تنها در بیماران بسیار حاد كه نیاز است دارویی را به فواصل كوتاه و سر وقت مصرف نماید توصیه نمی شود. در بقیه بیماریهای مزمن پوستی هم می توان با تغییر ساعات مصرف دارو ها به بیمار فرصت دادتا از مواهب دیگر روزه داری برخوردار شود.
دكتر فتح الله زاده
بیماریهای عفونی و بیماریهای اتو ایمیون تاولی از بیماریهای هستند كه باز بدلیل بالا بودن نیازهای بدن به مواد پروتیینی و كالری و همچنین نیاز به مصرف مرتب و منظم دارو روزه داری می تواند در درمانشان تداخل ایجاد نماید بعضی از بیماریهای متابولیت نیز كه نیاز به مصرف رژیم های خاص غذایی دارند نیز با روزه داری تداخل دارند روی هم رفته روزه‌داری با اكثر بیماریهای معمول و شایع بیماریهای پوستی تداخل ندارد و استثناهای این مسئله در بالا ذكر شد. 

با همكاری:
دكتر فتح الله زاده ، دكتر نوح پیشه



روزه و پوست

انواع اگزما ، جوشها و لكه های پوستی در این قسمت قرار دارند با توجه به مطالعات دكتر ویونی از میان 13 پاسخ رسیده 11 جواب نشانه موفقیت و یك مورد حاكی از عود بیماری و در یك حالت معالجه با روزه داری بی نتیجه بوده است.
تعداد موفقیت در این دسته بیماریها 30/92 % می باشد


تاریخ بروز رسانی:   17 تير 1392

تعداد بازدید:   ۱

 


چاپ
< >